top of page
bg.jpg
אורלי אביר לב
ABOUT
בסוף כיתה ח' מצאתי את עצמי מחוץ לכל מסגרת לימודית, דבר אשר ריסק את הביטחון העצמי ותחושת המסוגלות שלי, כנערה סיגלתי לעצמי דרכים במודע ושלא במודע כדי לשרוד את התקופה ולהמשיך להתפתח באופן עצמאי.  רק לאחר שנים רבות אזרתי אומץ לעשות את הצעד ששינה את חיי ושל עוד אלפי תלמידים.  בהרצאתי אני מתארת את המסע אותו עברתי כנערה מתבגרת שהמערכת ויתרה עליה ועד להפיכתי, כנגד כל הסיכויים לאשת חינוך בכירה. את שיטת מ.ת.ג, פתחתי כשיטה שנותנת אור, תקווה ותחושת מסוגלות לתלמידים ובני נוער, כזאת שלי לא הייתה.

אם אתם כמוני ומאמינים;
כי מקור הקושי הוא גם מקור ההחלמה, כי הכמיהה להצלחה קיימת בכול אדם,  כי המעטפת החברתית  חשובה לתלמידים ולילדים שלנו, כי הצלחות קטנות בונות הצלחה גדולה וכי הגבולות שאנו מציבים מצילים חיים.
אז כדאי שתכירו את מ.ת.ג - שלושה שלבים בשיטה אחת
שלב שלישי - גבולות
רעיון הכבוד לפרטיות המאפיין את תקופתנו, והיעדר ההכרה בהשפעתה המכרעת של ההשגחה, מביאים הורים רבים לוותר עליה מלכתחילה. מוכנותם של הורים ומורים להרחיב את השגחתם היא הבסיס להפגנת נוכחות סמכותית ולהעברת מסר של חוסר לגיטימציה לפעולות אסורות.
שלב שני - תקווה
בשנים האחרונות חשיבות מושג התקווה הולך ומתבהר וצובר תאוצה במערכת החינוך. הצורך לקדם אווירה מעודדת תקווה שבה רווחת "שפה" של חיזוק ועידוד היא קריטית להמשך השקעת מאמצים בתקופות הצלחה ובתקופות של חוסר הצלחה. ערנות לביטויי קושי וייאוש היא חלק בלתי נפרד מחיזוק תחושת התקווה אצל כל תלמיד ועידוד להמשך השקעת מאמצים גם בעת כישלון.
שלב ראשון – ממוצע חברתי
החברים בבית, הסביבה, הבתים, הרכבים, האם הכול נראה לכם דומה? זה אינו צירוף מקרים, ג'ם רוהן טוען;  "אנחנו הממוצע של חמשת האנשים הקרובים אלינו". האם אנחנו רוצים להיות הממוצע של חמשת האנשים בסביבתנו הקרובה? אם כן הכול טוב, אם לא, מה אתם הולכים לעשות בנידון? ממוצע חברתי קיים! והוא קיים גם בבתי הספר, השייכות לחבורות מה הן אומרות? מה הן מנבאות? האם לא הגיע הזמן לדבר על זה?
bg.jpg
אהבתם ??? נהדר!
אז בואו נחשוב, למי ההרצאה שלי מתאימה;
•    לכל מנהל שרוצה להעשיר את סל הכלים והידע לצוותים חינוכיים
•    לכל מי שרוצה לשפר ולדייק את תהליכי הטיפול בתלמידים
•    לכל מי שבנפשו לצמצם נשירה סמויה או גלויה 
•    לכל מי שחושב שהגיע זמן לאמץ מודל עבודה חדש


מי עוד יכול להרוויח מההרצאה שלי ??
כל מי שחולם להפוך למנהיג בתחום החינוך, הורי התלמידים שיכולים להעשיר את ידיעותיהם ולהבין עד כמה חשובים הנושאים החברתיים ושמירה על גבולות לרווחת ילדיהם. חניכים בשנת שירות או חניכים במכינות  שהולכים לעבוד עם ילדים ובני נוער ולשמש עבורם מודל, צוותים של פנימיות לילדים ולנער, עמותות לילדים ונוער בסיכון, פרחי הוראה ולכל אדם שהחינוך בנפשו .
 
bg.jpg
WhatsApp Image 2022-08-07 at 1.31.02 PM.jpeg
נעים להכיר​
אני גרה במזכרת בתיה, נשואה באושר לאהוד, אמא לשלושה ילדים, שני כלבים וחתולה. בעלת 20 שנות ניסיון בעולם החינוך מהם כעשור בטיפול בנוער בסיכון. בעלת ניסיון במגוון תפקידים, הוראה, הדרכה,  מלווה בתי ספר במיקוד,  מנהלת אזור הדרכה, מנהלת מחלקת בתי הספר היסודיים בעיר לוד. בעלת תואר ראשון בספרות עברית והיסטוריה כללית, תואר שני בהערכה ומדידה ותכנון לימודים, שתי תעודות הוראה בהיסטוריה וחינוך מיוחד, בוגרת קורס ניהול בתי ספר אבני ראשה.
לפרטים נוספים ויצירת קשר

תודה! אחזור אלייך בהקדם!

אורלי אביר לב
050-256-9142

abirorly@gmail.com

 

ומה אתם מרוויחים מההרצאה?
הרצאה מרתקת ומעוררת השראה
סל של כלים לעבודה ויישום מידי לטיפול בתלמידים
ייעוץ למי שזקוק בתהליך הטמעת הכלים
למה לשמוע דווקא את ההרצאה שלי?
כי ההרצאה שלי היא סיפור ממקור ראשון, מחוויה אישית, כי התובנות שלי מבוססות על ניסיון  מקצועי של  20 שנים בחינוך במגוון תפקידים, כי אני בעלת ניסיון רב בעבודה עם מנהלי בתי ספר וצוותים חינוכיים מתוקף היותי מנהלת אזור בתחום הדרכה, מלווה בתי ספר במיקוד ומנהלת אגף בתי הספר היסודיים בחברה היהודית והערבית.
מה הולך לקרות במהלך ההרצאה?
 
  • נחשפים לעדויות מחוויה אישית של המרצה
  • מגדילים את המודעות לנושא הממוצע החברתי וחשיבותו ומקבלים כלים ליצירת סביבה חברתית מיטיבה
  • מעשירים את סל הכלים להעלאת תחושת המסוגלות ופיתוח מוטיבציה פנימית אצל התלמידים
  • לומדים ליצור גבולות מחבקים, כאלו שישמרו על הילד, הוריו ועל הצוות הבית ספרי
  • מעשירים את הידע להתמודדות עם תלמידים מאתגרים ותלמידים במצבי קושי שונים
bottom of page